Om Røst og Røst Bryggehotell

Ytterst i havgapet, 100 kilometer vest for Bodø, finner du Røst.

Røst

Med Værøy og Lofotveggen som naboer i nord, ligger Røst i en liten verden for seg selv. Det er langt til nærmeste «nabo», men det er kanskje derfor vi kaller dette for et paradis på jord.

Røst har et flatt landskap der det høyeste punktet kun strekker seg 11 meter over havet. I sørvest ligger de høye, bratte fjellene og nykene som perler på en snor ut mot Skomvær fyr. Her ute finner du en av Norges tetteste bestander av sjøfugl, med cirka 1,5 millioner individer.

På Røst har det bodd folk i over tusen år, og øysamfunnet har lange tradisjoner innen fangst og fiske. Røst er berømt for sin tørrfisk og tørrfiskhandel med det italienske markedet.

I dag er Røst et modernisert kystfiskesamfunn, med en enorm verdiskapning. Et mildt og luftig klima gir også de aller beste forutsetningene for produksjon av tørrfisk.

Kommer du til Røst er det flere ting du kan oppleve, hele året, som det gamle handelsstedet Brygga, kirkeruinene, Røst Kirke, omvisning på fiskebruk, dra stortorsken på Røsthavet, Røstdeltagelse av

Skulpturlandskap Nordland: «Il Nido» (reiret) på Vedøya, ilandstigning på Skomvær fyr eller den årlige Lundefestivalen i juni måned.

Urban gatekunst fra år 2017 av kunstnere fra ulike verdensdeler.

Røst Bryggehotell

Røst Bryggehotell ligger idyllisk til helt ute på bryggekanten i «Kårøysundet», med hav og fjell som nærmeste naboer. Hotellet ligger til på den delen av øya der produksjon av fisk foregår, og du trenger ikke gå mange skritt før du står midt oppi produksjonen av den dyrebare fisken.

Hotellet var nytt i 2000, og har i dag 15 dobbeltrom med god plass for en ekstra seng. Vi har dessuten 2 rorbuer av enkel standard, samt 4 anneks med selvhushold, disse med hotellstandard. Det er også gratis trådløst internett både på hotellet og på rorbuer/anneks.

Konferanserommet har alt av nødvendig audiovisuelt utstyr, med plass for inntil 40 personer.

Restauranten har plass for cirka 60 personer og har et koselig, maritimt miljø. På Røst Bryggehotell bruker vi mye tid på å lage god norsk, hjemmelaget mat, hvor de ferskeste råvarer fra havet er hovedingrediensene i våre utsøkte fiskeretter, og andre kvalitetsråvarer fra våre leverandører som sikrer en vellykket matopplevelse.

Hotellet har også egen bare med alle rettigheter.

Røst Bryggehotell ble åpnet i 2000.

Irene Johansen er direktør og eier, sammen med sønnene Tore Ivar Johansen og Geir Børre Johansen. Familien driver også fiskemottaket

Røst Sjømat AS som produserer ferskfisk, saltfisk, tørrfisk og andre biprodukter.

Book ditt opphold hos oss, eller ring +47 76 05 08 00