Ytterst i Lofoten blant sjøfugl og lofottorsk ligger vakre Røst

Helt ytterst i havet 100 km. fra fastlandet i øst,- med Værøy og Lofotveggen som naboer i nord, der ligger Røst, som en liten verden for seg selv.

Selve Røstlandet er flatt, med det høyeste punkt 11 m.o.h. men i sørvest ligger de høye, bratte fjellene og Nykene som perler på en snor ut mot Skomvær fyr. Her ute finner du en av Norges tetteste bestander av sjøfugel med ca 1,5 millioner individer.

Det har bodd folk på Røst i tusen år, og dette øysamfundet har lange tradisjoner innen fangst og fiske. Røstværingene har handlet med tørrfisk, særlig til det italienske marked.
Dagens Røst er et moderne kystfiskesamfunn, med stor verdiskapning. Et mildt og luftig vinterklima som gir de beste forutsetningene for produksjon av tørrfisk (ca 35% av hele Lofotenproduksjonen).

Flere og flere har oppdaget Røst og lagt veien hit ut både sommer som vinter, og opplevd bla. det gamle handelstedet Brygga, kirkeruinene, den nyrestaurerte Røst kirke, omvisning på fiskebruk, å dra stortorsken på Røsthavet, Røstdeltagelse av Skulpturlandskap Nordland :”II Nido” (reiret) på Vedøya. Ilandstigning på Skomvær fyr, eller den årlige Lundefestivalen i juni måned.

Offentlig kommunikasjon. Det er daglig fly og fergeforbindelse mellom Røst og Bodø enkelte dager også mellom Røst og resten av Lofoten (i sommersesongen daglig). Rutetider se linker.

 

 

 

Vi er bookbare både på booking.com og hos Lofoten Info. Hos Lofoten Info finner du også ut hva som skjer på Røst til en hver tid, og du kan også booke de aktivitetene vi tilbyr.